Zonnepanelen

Een zonnepaneel, ook wel fotovoltaïsch paneel of pv-paneel genoemd, is een paneel dat energie van de zon kan omzetten in elektriciteit. Om dat te kunnen doen worden een groot aantal fotovoltaïsche cellen op een paneel gemonteerd, de energie die hiermee wordt opgevangen is duurzaam en milieuvriendelijk.

Zonnepanelen
Een zonnepaneel is niet hetzelfde als een zonnecollector, deze is gebaseerd op een ander principe namelijk het opwarmen van water (zonneboiler).

Zonne energie die wordt opgevangen is duurzame energie, dit in tegenstelling tot de fossiele brandstoffen. Dit zorgt ervoor dat het erg milieuvriendelijk is. Zonnepanelen worden ook ingezet als toepassing voor de energieopwekking in de ruimtevaart.

Voordelen zonnepanelen

Energie uit zonnepanelen blijft maar stijgen in populariteit. Hoewel zonnepanelen een redelijk dure aankoopprijs hebben, staan daar wel vele voordelen tegenover! Zo zal de prijs van zonne energie altijd hetzelfde blijven, en als nagaat dat de energieprijs tegenwoordig met 7% per jaar stijgt, is dit een enorm bedrag wat u uiteindelijk kunt besparen.

Een ander voordeel is de financiële steun van de overheid, zo heeft u recht op subsidies, belastingsverminderingen en wordt  de opgewekte stroom terugbetaald aan de hand van groenestroomcertificaten. Na zo'n 25 jaar geven zonnepanelen nog steeds 83% van hun originele rendement, de terugverdientijd bedraagt ongeveer 5 tot 7 jaar, dit is afhankelijk van de installatie en de hoeveelheid m². Hoe meer de grijze stroomprijs zal stijgen, hoe sneller u de terugverdientijd overschrijdt. Hierna is uw energie volledig gratis!

Zonnepanelen vergelijken

Van plan om zonnepanelen aan te schaffen? Het is dan aan te raden om hiervoor zonnepaneel offertes te vergelijken van aanbieders uit uw regio. U kunt op deze manier namelijk eenvoudig besparen en kiezen voor zonnepanelen tegen de beste prijs!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze zonneboiler bedrijven bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde zonneboilerfirma's.
Omdat u van meerdere zonneboiler bedrijven (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw zonneboiler!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de zonneboiler klus uiteindelijk laat uitvoeren door een specialist. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.