Zonnecollector

Een zonnecollector is een apparaat dat zonlicht om kan zetten in warmte (dit is geen zonnepaneel, die zet zonlicht om in elektriciteit). Vervolgens kan deze warmte gebruikt worden voor proceswarmte, het verwarmen van ruimtes of het verwarmen van (tap)water.

Zonnecollector
Zonnecollectoren kunnen ook gebruikt worden om in de zomer het grondwater onder uw woning op te warmen. Op deze manier kan in de winter uw woning of gebouw via een warmtepomp zeer efficiënt verwarmd worden. Met deze combinatie kunnen de CO2 uitstoot én stookkosten enorm worden verlaagd.

Werking van zonnecollector

Het principe van een zonnecollector is tamelijk eenvoudig, wanneer een metalen voorwerp een tijd in de zon ligt warmt deze op. Zonnecollectoren maken gebruik van dit principe. Een zonnecollector is meestal een metalen voorwerp waar een bepaald medium door heen stroomt om de gewonnen warmte af te voeren.

Er zijn verschillende types zonnecollectoren: vlakkeplaatcollectoren, vacuümbuizen met reflectoren, ondiepe zonnevijver, buizenregisters verwerkt in grote oppervlaktes, CPC-collector, cilindrische reflector, parabolische trog, fresnelreflector met brandlijn, parabolische kom, centrale ontvangers in een veld met spiegels en heteluchtcollectoren.

Voor decentrale opwekking wordt meestal gekozen voor de vlakkeplaatcollector en vacuümbuizen met reflector terwijl voor centrale opwekking gekozen wordt voor de parabolische trog en heteluchtcollectoren. Ook kunnen buizen gelegd worden in asfalt of in de muren van gebouwen. Het rendement is dan per m² wel iets lager, maar het rendement per euro is hoger.

Zonnecollectoren vergelijken

Bent u van plan om een zonnecollector aan te schaffen, dan is het slim om hiervoor zonnecollector offertes van diverse aanbieders te vergelijken. Door te kijken naar prijs en kwaliteit kunt u eenvoudig kiezen voor een goede zonnecollector tegen de beste prijs!

Het aanvragen van offertes is snel, gemakkelijk en bovendien geheel gratis en vrijblijvend!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze zonneboiler bedrijven bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde zonneboilerfirma's.
Omdat u van meerdere zonneboiler bedrijven (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw zonneboiler!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de zonneboiler klus uiteindelijk laat uitvoeren door een specialist. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.