Zonneboiler

Wanneer u naar oplossingen zoekt om duurzaam en milieuvriendelijk te besparen komt al snel uit bij zonneboilers en zonnepanelen. Deze worden dan ook vaak met elkaar verward terwijl er een groot verschil zit tussen beide toepassingen. Zonnepanelen zijn uitsluitend geschikt voor het opwekken van elektriciteit, terwijl een zonneboiler gebruikt wordt voor het verwarmen van water bijvoorbeeld voor je douche of verwarming.

Zonneboiler
Beide toepassingen maken wel gebruik van zonnecollectoren. Een zonnecollector kan zonlicht omzetten in warmte, deze warmte kan vervolgens gebruikt worden voor proceswarmte, het opwarmen van ruimtes of het opwarmen van water.

Soorten zonneboilers

Er zijn in principe drie soorten zonneboilers die alleen warm water voorzien: de standaard zonneboiler, de compacte zonneboiler en de cv-zonneboiler. Het verschil tussen de drie zit 'm voornamelijk in de grootte van de boiler en in de naverwarmer.

Bij de compacte zonneboiler zijn de zonnecollector en het voorraadvat geïntegreerd waardoor het geheel erg compact is. Bij de cv-zonneboiler lopen ook de leidingen van de cv-ketel door het losse voorraadvat van de zonneboiler.

Een zonneboiler is perfect te combineren met een warmtepomp, op die manier kunt u optimaal energie besparen! De prijs van een zonneboiler mag dan wel wat hoger liggen dan conventionele verwarmingsinstallaties, maar zeker met de alsmaar duurder wordende energieprijzen is de aanschaf van een zonneboiler een prima investering!

Zonneboiler besparing

U kunt met een zonneboiler heel veel geld besparen doordat een zonneboiler zonne energie omzet in warmte. Gemiddeld genomen wordt 50% van de energieverbruik in huis gebruikt voor warmte, hierdoor kunnen zonneboilers een uitstekende bijdrage leveren de verlaging van de energiefactuur. Daarnaast kunt u ook in aanmerking komen voor een premie vanuit de overheid.

Besparen op de aanschaf doet u door verschillende zonneboiler offertes te vergelijken van aanbieders in België in prijs en kwaliteit. Zo kunt u tot wel 40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze zonneboiler bedrijven bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde zonneboilerfirma's.
Omdat u van meerdere zonneboiler bedrijven (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw zonneboiler!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de zonneboiler klus uiteindelijk laat uitvoeren door een specialist. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.