Zonneboiler prijs

Voordat u een zonneboiler aanschaft is het verstandig om eerst na te gaan of uw woning wel goed geïsoleerd is, u stookt namelijk driekwart van uw energie op voor een aangename kamertemperatuur. Wanneer een groot deel van deze energie verloren gaat door slechte isolatie, dan is het slim om dit eerst te verbeteren.

Zonneboiler prijs
Daarnaast is het ook van belang dat uw dak genoeg zonlicht kan opvangen. Schaduw van gebouwen, bomen of schoorstenen kunnen deze blokkeren waardoor de opbrengst van uw zonneboiler verminderd. Kies ook een zonneboiler die afgestemd is op uw warmwaterverbruik.

Kosten zonneboiler

Gemiddeld kost een zonneboiler, voor vier personen, €4250 euro inclusief 6% btw (woning ouder dan 5 jaar). De installatiekosten liggen gemiddeld op €800 euro. Daartegenover staat wel dat uw jaarlijkse kosten voor het verwarmen van water nog maar de helft bedragen. Dit kan na een aantal jaar dus flink oplopen.

Daarnaast komt u in de meeste gevallen ook nog in aanmerking voor een premie van uw netbeheerder wanneer u uw zonneboiler door een aannemer laat installeren. Deze premie bedraagt €550 euro per vierkante meter zonnecollector, hier zit een maximum op van €2750 euro. De premie bedraagt maximaal 50% van de factuur.

Terugverdientijd zonneboiler

Om erachter te komen hoe snel u uw investering terug verdient met uw besparingen, kunt u gebruik maken van de terugverdiencalculator van energiesparen. Hier kunt u ook terecht voor alle subsidies die in uw gemeente van toepassing zijn. De terugverdientijd voor zonneboilers wordt steeds korter, tegenwoordig ligt deze al ruim onder de 10 jaar.

Vanuit ecologisch én financieel standpunt is het installeren van een zonneboiler de beste investering voor energiebewuste bouwers en renoveerders, zeker met de steeds duurder wordende energieprijzen!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze zonneboiler bedrijven bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde zonneboilerfirma's.
Omdat u van meerdere zonneboiler bedrijven (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw zonneboiler!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de zonneboiler klus uiteindelijk laat uitvoeren door een specialist. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.