Warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat dat gebruik maakt van warmte uit een natuurlijke bron om deze vervolgens in huis weer af te geven. Het is een duurzame, energiebesparende en uiterst milieuvriendelijke wijze van verwarmen. Zeker in combinatie met een zonneboiler kunt u zo optimaal energiebesparen!

Warmtepomp

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn eigenlijk drie verschillende warmtepompen te onderscheiden. Het verschil tussen de drie soorten zit hem voornamelijk in de omgevingsbron waaruit de pomp de warmte haalt. Zo zijn er drie soorten warmtebronnen te onderscheiden voor warmtepompen, grond, lucht en water.

Lucht-water & lucht-lucht warmtepomp

Bij de warmtepomp die gebruik maakt van lucht zijn er twee varianten. De lucht-water warmtepomp kan worden gebruikt voor de warm water voorzieningen in huis zoals bijvoorbeeld de centrale verwarming. De lucht-lucht warmtepomp kan worden toegepast voor het verwarmen van de lucht in huis.

Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp maakt gebruik van grondwater of oppervlaktewater om zo warm water voor in huis te voorzien. Dit type pomp heeft van alle warmtepompen het hoogste rendement, omdat grondwater een constante temperatuur heeft. Het installeren van dit type pomp is echter wel wat duurder omdat de installatie wat complexer is.

Grond-water warmtepomp

Ook de grond-water warmtepomp bestaat er in twee varianten, namelijk de pomp met een horizontaal systeem en de pomp met een verticaal systeem. Het verschil tussen de twee systemen zit 'm voornamelijk in de ruimte die ze innemen. De grond-water warmtepomp met een verticaal systeem is beter geschikt voor mensen die minder ruimte hebben. De leidingen bij dit type warmtepomp komen hierbij namelijk verticaal in de grond te liggen.

Warmtepompen vergelijken

Van plan om een duurzame en milieuvriendelijke warmtepomp aan te schaffen? Het is dan aan te raden om hiervoor offertes te vergelijken van diverse warmtepomp aanbieders uit uw regio. Zo kunt u eenvoudig vergelijken in prijs en kwaliteit en zo kiezen voor de voor u meest geschikte warmtepomp tegen de beste prijs!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze zonneboiler bedrijven bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde zonneboilerfirma's.
Omdat u van meerdere zonneboiler bedrijven (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw zonneboiler!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de zonneboiler klus uiteindelijk laat uitvoeren door een specialist. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.