Premie zonneboiler

Wanneer u een zonneboiler aanschaft en laat installeren heeft u recht op een premie van de netbeheerder. De zonneboiler moet dan wel geplaatst worden door een erkend aannemer.

Zonneboiler premie
Met een zonneboiler kunt u op een eenvoudige, milieuvriendelijke manier een groot deel van het warm water aanmaken door gebruik te maken van de zon. Om zonnestraling op te vangen wordt op uw dak een zonnecollector gemonteerd. De terugverdientijd voor uw zonneboiler kunt u berekenen met een energiewinstcalculator.

Voorwaarden zonneboiler premie

Om in aanmerking te komen voor deze premie dient u wel te voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • Enkel woningen die aangesloten zijn op het distributienet van de netbeheerder voor 1 januari 2006 komen in aanmerking;
 • De premieaanvraag is alleen geldig samen met een kopie van alle facturen voor de levering en plaatsing van de zonneboiler;
 • De werken moeten uitgevoerd en gefactureerd worden door een aannemer, hierbij is een attest van de aannemer noodzakelijk;
 • De premie geldt enkel voor een zonneboiler voor de aanmaak van sanitair warm tapwater, eventueel in combinatie met woningverwarming (let op: geen zwembadverwarming);
 • Uitbreiding of vervanging van een bestaand thermisch zonnecollectorsysteem met bijkomende panelen komt niet in aanmerking.
 •  
  Voor verdere technische voorwaarden is het verstandig het aanvraagformulier van uw netbeheerder te raadplegen. Deze kunt u vaak ook downloaden van de website van uw netbeheerder.

  Premie bedrag

  Sinds 1 januari 2013 bedraagt de premie €550,- per m² met een maximum van €2750 euro. Ook is er een maximum van 50% van de factuur. Voor beschermde afnemers worden de premie en het maximum met 50% verhoogd.

  Vragen

  Dat mag altijd.

  Onze zonneboiler bedrijven bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde zonneboilerfirma's.
  Omdat u van meerdere zonneboiler bedrijven (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw zonneboiler!
  Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de zonneboiler klus uiteindelijk laat uitvoeren door een specialist. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.