Zonneboiler, wat levert het op?

Mike avatar

Mike op 20-06-2014

Zonneboilers kunnen zorgen voor een lagere energierekening, dat weten we allemaal. Maar het aanschaffen van een zonneboiler kost natuurlijk ook geld. Wat levert het nu eigenlijk op? We gaan er dieper op in in dit artikel.

zonneboiler besparing

Besparing en levensduur van een zonneboiler

Met een zonneboiler bent u in staat om 50% te kunnen besparen op de totale kosten van het verwarmen van het water in uw huishouden. Dat is natuurlijk goed voor de portemonnee, maar daarnaast bespaart u ook tussen de 100 tot 300m3 aardgas per jaar. En dat is ook goed voor het milieu.

De levensduur van een zonneboiler is ongeveer zo'n 25 tot 30 jaar en de prijs van een zonneboiler ligt tussen de 1500 EUR en 4000 EUR. Een het duurt gemiddeld genomen ongeveer 10 tot 13 jaar om een gemiddelde zonneboiler installatie terug te verdienen. Maar aangezien de kosten van gas ieder jaar blijven stijgen, kunt u ieder jaar weer meer met uw zonneboiler besparen.

Wist u dat naast dat u direct op energie kosten kunt besparen, de installatie van een zonneboiler in de meeste gevallen ook zorgt voor een hoger energie label. Het installeren ervan is in veel gevallen al goed voor een sprong in energielabel. Een hoger energielabel als gevolg van lagere maandelijkse kosten voor energie maakt daarmee uw woning ook aantrekkelijker voor eventuele kopers.

Bent u op zoek naar een zonneboiler?

Dan is het raadzaam om meerder zonneboiler offertes aan te vragen bij verschillende aanbieders en deze vervolgens goed met elkaar te vergelijken. U kunt zo namelijk aanzienlijk in kosten besparen en bent daarnaast ook in staat om eenvoudig te kiezen voor een zonneboiler de het beste aansluit op uw kwaliteit- en prijswensen.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!