Verschil zonneboilers en zonnepanelen

Mike avatar

Mike op 29-02-2016

Veel mensen halen zonneboilers en zonnepanelen nog wel eens door elkaar. In dit artikel leggen we het verschil uit tussen beiden. Lees snel verder!

Verschil zonneboiler en zonnepanelen

Zonneboiler vs zonnepanelen

Dat er een groot verschil is tussen zonneboilers en zonnepanelen is iets wat niet veel mensen weten. Regelmatig worden zonneboilers en zonnepanelen in één adem genoemd, maar dit is niet correct. Er is namelijk een wezenlijk verschil.

Bij beide systemen komt er weliswaar een installatie op het dak te liggen, maar waar zonnepanelen elektriciteit opwekken, werkt een zonneboiler met thermische zonnecollectoren. Hierbij wordt de energie (warmte) van de zon gebruikt om water te verwarmen wat vervolgens gebruikt kan worden voor sanitaire voorzieningen in de keuken en de badkamer.

Gemiddeld gezien kun je met een zonneboiler zo'n 60% op jaarbasis besparen op de energie die nodig is om water voor je bad, douche of bijvoorbeeld afwas te verwarmen. Een gemiddelde woning heeft aan een installatie van 4,5 m² voldoende om tot dit resultaat te komen. De investering in de zonneboiler bedraagt ongeveer € 5.500,- maar is wel onderhevig aan eventuele premies.

Je kunt in sommige situaties dus voordeliger uit zijn.

Nóg voordeliger

Buiten de eventuele premies waar je wellicht recht op hebt, kun je op een eenvoudige wijze nog meer besparen op zonnepanelen en zonneboilers. Leveranciers en installateurs hanteren namelijk uiteenlopende tarieven voor hun diensten. Door meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken verzeker je jezelf van de laagste installatie- en leveringsprijs van de zonneboiler of zonnepanelen. In veel gevallen loopt de besparing die je hierdoor maakt flink op, zelfs tot wel 40% van de totale installatiekosten!

Offertes vergelijken loont dan ook altijd!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!