Hoeveel kost een zonneboiler?

Mike avatar

Mike op 13-01-2016

Regelmatig krijgen we de vraag 'hoeveel kost een zonneboiler?' in onze inbox. Antwoord op deze vraag geven we in onderstaand artikel.

Prijs zonneboiler

Wat kost een zonneboiler?

Een eenduidig antwoord is simpelweg niet te geven, maar om dan toch een beeld te schetsen hebben we een aantal standaardsituaties geschetst.

Ben je slechts met z'n tweetjes? Dan is € 2500,- echt de bodemprijs. Dit bedrag is exclusief btw, plaatsing en eventuele premies. Je krijgt hier een zonneboiler van 150 liter, een zonnecollector van 2,5 m² en alle installatietoebehoren voor terug.

Bestaat je huishouden uit meer mensen? Dan heb je een grotere boiler, meer panelen en een grotere investering nodig.

Een gezin van vier personen heeft een minimale investering van ongeveer € 4000,- nodig. Zo'n installatie bevat een boiler van 300 liter en twee zonnecollectoren. Vanaf de vijfde persoon moet je op ongeveer € 250,- extra per gezinslid rekenen.

Extra kosten kunnen zich vormen in de moeilijkheidsgraad van de installatie. Op een plat dak zal bijvoorbeeld gebruik gemaakt moeten worden van extra hulpstukken om de collectoren in de juiste hellingsgraad te brengen.

In het geval van een nieuwbouwwoning kunnen twee professionele installateurs het hele systeem in een dag plaatsen, maar wanneer je aan het renoveren bent kan het plaatsen van het systeem extra werk met zich mee brengen en dus ook een hoger bedrag op de eindfactuur.

De beste prijs voor je zonneboiler

De beste prijs voor je zonneboiler verkrijg je door simpelweg meerdere installateurs te vergelijken. Onderling lopen de tarieven van installateurs namelijk behoorlijk uiteen en door meerdere vaklui met elkaar te vergelijken kies je uiteindelijk vanzelf de meest voordelige specialist.

In veel gevallen loopt deze besparing flink op waarbij een besparing van 40% geen uitzondering vormt! Vergelijk daarom altijd meerdere vaklui voordat je een definitieve vakman inschakelt.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!